fasi falaoa

Tala Fou

Malamalama i le eseesega i le va o Anatase ma Rutile TiO2

Titanium dioxide (TiO2) ose pa'epa'e pa'epa'e fa'aaoga lautele i pisinisi eseese, e aofia ai vali, fa'aofuofu, palasitika ma mea teuteu. E i ai i fausaga tioata eseese, o foliga masani e lua o le anatase ma le rutile. O le malamalama i le eseesega i le va o nei ituaiga e lua o TiO2 e taua tele i le filifilia o le pigmenti saʻo mo se faʻaoga patino.

Anatase ma rutile o polymorphs o le TiO2, o lona uiga e tutusa a latou vailaʻau ae o fausaga tioata eseese, e mafua ai ona eseese meatotino ma uiga faʻatinoga. O se tasi o eseesega autu i le vaanatase TiO2ma rutile TiO2 o lo latou fausaga tioata. Anatase o loʻo i ai se fausaga tetragonal, ae o le rutile o loʻo i ai se fausaga tetragonal mafiafia. O lenei eseesega faʻavae e taʻitaʻia ai suiga i a latou mea faʻaletino ma vailaʻau.

Titanium Dioxide Anatase Fa'aaogaina

I tulaga o mea faʻapitoa, rutile TiO2 o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga maualuga ma sili atu le opacity nai lo anatase TiO2. O le mea lea ua avea ai le rutile TiO2 ma filifiliga muamua mo talosaga e manaʻomia ai le maualuga o le opacity ma le paʻepaʻe, e pei o vali ma faʻaofuofu. O le Anatase titanium dioxide, i le isi itu, ua lauiloa mo lana gaioiga sili ona lelei o le photocatalytic, e fetaui lelei mo le faʻaogaina o le siosiomaga ma le faʻamamaina o le tagata lava ia faʻapea foʻi ma le puipuiga o le UV.

O le isi itu taua e mafaufau i ai pe a faʻatusatusa le anatase ma le rutile TiO2 o lo latou lapopoa ma le tele o luga. Anatase TiO2 e masani lava ona i ai le tele o luga o le eleele ma le laʻititi laʻititi laʻititi, lea e saofagā i le maualuga o le gaioiga ma le faʻatinoina o le photocatalytic.Rutile TiO2, i le isi itu, e sili atu le tutusa o le tufaina o vaega ma le pito i lalo, e sili atu ona talafeagai mo faʻaoga e taua tele ai le tutusa o le lapopoa, e pei o palasitika ma mea teuteu.

Anatase Rutile Tio2

E taua foi le matauina o le gaosiga o gaioiga o anatase ma rutile TiO2 e mafai ona iu i suiga i lo latou mama vailaʻau ma togafitiga luga. O nei mea e a'afia ai lo latou fa'asalalauina, fetaui ma isi mea, ma le fa'atinoga atoa i fa'asologa eseese.

I se aotelega, a o mea uma e luaanatase ma rutile TiO2o lanu paʻepaʻe taua ma mea faʻapitoa, o le malamalama i o latou eseesega e taua tele i le filifilia o le ituaiga saʻo mo se faʻaoga patino. Pe o le manaʻomia mo le maualuga o le opacity ma le paʻepaʻe i vali ma faʻaofuofu poʻo le manaʻomia mo le maualuga o le photocatalytic gaioiga i le faʻaogaina o le siosiomaga, o le filifiliga i le va o anatase ma rutile TiO2 e mafai ona matua aʻafia ai le faʻatinoga ma le faʻatinoga o le oloa mulimuli. E ala i le iloiloina o le fausaga tioata, mea fa'apitoa, lapopo'a ma mea i luga o foliga ta'itasi, e mafai e le au gaosi oloa ma tagata fa'apipi'i ona faia fa'ai'uga fa'apitoa e maua ai fa'ai'uga mana'omia i a latou fa'atulagaga.


Taimi meli: Sep-10-2024