fasi falaoa

Tala Fou

Su'esu'eina Ituaiga Eseese o Tio2 ma a latou Fa'aoga

Titanium dioxide, e masani ona taʻua o le TiO2, o se pigmenti tele faʻaaogaina i pisinisi eseese. Ua lauiloa ona o le lelei o le faʻasalalauina o le malamalama, faʻamaufaʻailoga maualuga ma le puipuiga o le UV. E i ai ituaiga eseese o TiO2, taʻitasi ma mea faʻapitoa ma faʻaoga. I totonu o lenei blog, o le a matou suʻesuʻeina ituaiga eseese o titanium dioxide ma latou faʻaoga i pisinisi eseese.

1. Rutile TiO2:

 Rutile titanium dioxideo se tasi o ituaiga sili ona faʻaaogaina o le titanium dioxide. Ua lauiloa ona o lona faasinomaga maualuga, lea e lelei ai mo talosaga e manaʻomia ai le opacity maualuga ma le susulu. Rutile titanium dioxide o loʻo faʻaaogaina lautele i le gaosiga o vali, paʻu, palasitika ma pepa, ma o lona malamalama lelei faʻasalalau meatotino e mafai ona faʻaleleia le paʻepaʻe ma le susulu o le oloa mulimuli.

2. Anatase titanium dioxide:

Anatase titanium dioxide o le isi ituaiga taua o titanium dioxide. O loʻo faʻaalia i luga o le maualuga maualuga ma mea faʻapitoa photocatalytic. Anatase TiO2 e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o faʻaofuofu photocatalytic, faʻamamaina o le tagata lava ia ma le faʻaleleia o le siosiomaga. O lona gafatia e faʻafefe ai le faʻaleagaina o mea faʻapitoa i lalo o le malamalama o le UV e avea ai ma mea taua mo le faʻamamaina o le ea ma le vai.

Rutile titanium dioxide

3. Nano titanium dioxide:

Nano-TiO2, e taʻua foi o le nanoscale titanium dioxide, o se ituaiga o TiO2 faʻatasi ai ma le lapopoa o le nanometer. O lenei ituaiga ultrafine o le TiO2 ua faʻaleleia ai le gaioiga o le photocatalytic, maualuga maualuga ma faʻaleleia mea faʻasalalau malamalama. Nanoscale titanium dioxide o loʻo i ai le tele o faʻaoga, e aofia ai le faʻapipiʻiina o le la, mea teuteu, faʻafefe faʻafefe ma mea faʻamaʻi. O lona la'ititi la'ititi e maua ai le sili atu o le ufiufi ma le puipuiga i puipui o le la ma le ufiufi o le UV.

4. Ufiufi titanium dioxide:

Coating TiO2 o loʻo faʻatatau i le faʻapipiʻiina o vaega o le titanium dioxide i mea faʻapitoa poʻo mea faʻaola e faʻaleleia ai lo latou faʻasalalau, mautu ma fetaui ma matrices eseese. Coated TiO2 e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o mea faʻapipiʻi maualuga, inks ma palasitika, lea e taua tele ai le faʻasalalauina tutusa o vaega TiO2 i le ausiaina o mea e manaʻomia e pei o le tumau, tetee i le tau ma le mautu o lanu.

I se aotelega, eseeseituaiga o TiO2e iai le tele o mea totino ma fa'aoga i totonu o alamanuia. Mai le faʻaleleia o le paʻepaʻe o vali ma faʻaofuofu i le tuʻuina atu o le puipuiga o le UV i sunscreens i le faʻaleleia o le ea ma le vai e ala i photocatalysis, o le titanium dioxide e taua tele i le tele o oloa ma tekinolosi. A'o fa'aauau pea su'esu'ega ma atina'e nanotechnology, e mafai ona tatou fa'amoemoe e va'ai nisi fa'afouga ma fa'aoga mo le titanium dioxide i le lumana'i.


Taimi meli: Iuni-15-2024